torsdag 11 februari 2010

Prestige före förnuft

När man får dålig ekonomi, brukar somliga trösta sig med att köpa något nytt.I fallet med Kils kommuns nya logga så är det dock inte egna pengar man använder utan kommuninnevånarnas. Många av dessa har uttryckt sin åsikt om att ett byte av kommunens logga är onödigt men politikerna har som vanligt svårt att låta sig styras av folket och "står fast vid sin ursprungliga åsikt". Ett argument är förstås att de redan utlagda pengarna annars vore bortkastade. Är det ett vettigt argument för att slänga ännu mer pengar i sjön?

Den nya loggan är ju dessutom så lik den gamla att de flesta säkert inte ens kommer att märka att den är ny. Väl använda skattpengar??


"I somras rev ett grönt hjärta upp känslorna hos politiker och Kilsbor. Inte kan väl nya kommunsymbolen se ut så?"

Läs mer

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inget nytt under solen, min vän. Om det är någon tröst för Kilsborna, så är kommunalpolitikerna lika hjärndöda i resten av landet. Det skulle tamejfan vara straffbart att slösa med skattemedel på obegripligt trams. Till deras försvar kan man väl bara konstatera att begåvningen inte duger till annat än pajasprojekt...Blodsven

Gammelsvensk sa...

Med minsta gnutta intelligens skulle man skämmas över att vara involverad i så´nt här. Vad säger det om övervägande delen av kommunpolitikerna?