onsdag 1 september 2010

Sossarna förnekar sig inte!

Idag har jag åkt runt i Karlstad och placerat ut våra valsedlar i de lokaler som fungerar som vallokaler för förtidsröstningen. På frågan om hur valsedlarna skulle placeras fick jag till svar att de skulle stå i bokstavsordning. Såvitt jag kunde förstå så skulle Sverigedemokraternas sedlar komma sist i alfabetet, strax efter Socialdemokraterna och således komma att hamna i framkant på "lådan" med de olika facken, förutsatt att man började bakifrån. Om man började framifrån så skulle vi hamna högst upp eftersom lådan sluttar som en trappa. Detta gällde nu inte på alla ställen utan vissa kontrollanter ansåg att Socialdemokraterna kommer först i alfabetet av alla partier?? Jag undrade förstås hur det kunde vara så och fick till svar att partiet egentligen heter "Arbetarpartiet Socialdemokraterna" och alltså började på A. Följdaktligen skulle de stå på någon av de mest framträdande platserna.

Ska man tolka detta som att de inte tror att människor är tillräckligt intresserade av deras politik för att orka leta reda på rätt valsedel om den inte står i blickfånget?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska vi gissa att dessa kontrollanter var politruker utsända av de "demokratiska" sozzarna? Tack Britt, för att du kämpar på i motvinden i fasciststaten Sverige. Ser fram emot att få gratulera dig och oss svenskar den 19e....Blodsven

Gammelsvensk sa...

Blodsven,
Du har så rätt när det gäller tillhörigheten.
Det är sådana som du som gör att man faktiskt kan ta det obehagliga med en klackspark. Man dör ju inte av att få valmaterial kastat på sig och i slutändan kan man faktiskt ha riktigt roligt åt vissa människors beteende trots att de egentligen är sorgliga figurer som inte ens "vill veta".